RÓLUNK

 

 

MAGUNKRÓL


Magyarországon, Budapesttől 5 km-re, Budakalász városában élünk. 2001 óta tartunk kutyát és 2002-ben belefogtunk nagytestű kutyák tenyésztésébe. Ez idáig bejártuk majdnem egész Közép Európát. Tenyészetünkből sok Fiatal Champion, Felnőtt Champion, Európa Győztes, Inter Champion, Kelet-Európa Győztes, Grand Prix Győztes kutya került ki, de sok házi kedvenc is, akik boldogan élnek a gazdikkal.

2009-ben sok kiállításon voltunk, számos gyönyörű kutyafajtát láttunk, de ami igazán megfogta a szívünket, az a KOOIKERHONDJE kutyafajta volt. Találtunk Hollandiában egy csodálatos tenyészetet, egy igen ígéretes párosítást, és felvettük velük a kapcsolatot. Sok e-mail váltás után, 2010 júniusában érte mehettünk a kiskutyáért. Hosszú út után, végre kezünkbe kaphattuk a várva-várt kis csöpséget Aron-t (Manusi's Aron-Lobke). Magyarországon mi vagyunk ennek a kutyafajtának az első és egyedüli tenyésztői. Saját tapasztalataim alátámasztják, mindazt, amit erről a kutya fajtáról leírtak!

Közepes termetű, nagyon hűséges társ és rettenetesen igényli a szeretetet. Bújós, kedves, szeretetre méltó.

Később úgy gondoltuk, jó lenne mellé egy társ, egy szuka. Megtaláltunk számára az ideális kislányt, Amyt (Bohemia Regia Z Plouznické Stáje). Őt is 2010 év szeptemberében hoztuk el Csehország északi részéről  Aron mellé. Az ő ivadékuk, Alice 2013-ban elnyerte a Világgyőztes Fiatal és Best Junior címet a Budapesti Világkiállításon. Ezek a legrangosabb címek közé tartoznak, melyet ebben a korosztályban el lehet érni. Miután nagytestű kutyákat tenyésztünk, kimondottan jót tett a kutyáinknak, hogy ez a temperamentumos, vidám kutyafajta került a családunkba, mert jól megmozgatja a nagytestű kutyáinkat.

A lányom, aki a kutyák tulajdonosa, egyben fiatal felvezetőként a tavalyi évben arra szentelte idejét, hogy velem együtt népszerűsítse ezt a csodálatos kutyafajtát, és segítsen a kiállítások felkészítésében. Szabad időben játszunk,tanítjuk kutyáinkat. Kimagasló eredményeket értünk már el, és bízom, hogy 2013 őszén születendő kiskutyák, nemcsak a külső szépsége, de a belső értékei is több kutyaszerető gazdát varázsol majd el, legalább úgy, mint minket!